Fiammingo con noci

de nadina73 in Mancaruri de post, 23 Apr 2010 | 5624 vizualizari

 

este super bun la o pahar cu lapte. e o reteta de post daca nu puneti unt ci numai margarina vegetala

 

INGREDIENTE

  • 600 faina alba cernuta
  • 150 ml apa calduta
  • 100 ml suc de portocale(2-3 portocale)
  • 20 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • coaja de la 2 portocale
  • putina sare
  • 3-4 vanilii
  • 100 g miez de nuca prajita si macinata
  • 100 g marg sau unt(+50 pt pus deasupra)
  • 100g zahar brun-se pune deasupra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fiammingo con noci:

Se pun ingredientele in masina de paine,faina,apa calduta dizolvata cu drojdia,sucul de portocale ,untul(margarina),vaniliile,coaja de portocale ,sarea ,zaharul ,nuca prajita si macinata si se lasa la framantatsi dopit (1 ora si jumatate)se poate la fel de bine si cu mana

Dupa ce a crescut se ia compozitia si se pune intr-o tava unsa cu unt sau ulei(eu am pus si folie) si se intinde uniform cu mana dupa care se lasa acoperita inca aproximativ 40 minute sa creasca

Dupa ce a crescut in tava se pun bucatele de unt (50g)se fac gropite cu degetul si se pun bucatelele de unt sau marg apoi se presara zaharul brun(100g)

Se pune la cuptor pentru aproximativ 20-30 minute la 150 grade

Este prima data cand incerc acesta reteta  dar e foarte buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Fiammingo con noci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cum se face coliva